Chinese kruidengeneesmiddelen

Onder de geneesmiddelen nemen vanouds de kruiden een uiterst belangrijke plaats in. In China wordt ongeveer 70% van alle aandoeningen met Chinese kruidengeneesmiddelen behandeld. 20% wordt behandeld met acupunctuur en de resterende 10% van aandoeningen met tuina, tai qi chuan en qi gong. Chinese ‘kruiden’ zijn plantaardige, dierlijke of minerale substanties.

De traditionele Chinese kruidengeneeskunde gebruikt vooral kruidencombinaties, waarbij kleine hoeveelheden van verschillende kruiden zodanig worden gecombineerd, dat hun hoofdacties elkaar versterken, maar dat de bijwerkingen elkaar opheffen. Door deze kruidencombinaties is het mogelijk om voor elke individuele patiënt een eigen specifiek medicijn samen te stellen.

Chinese kruiden worden tegenwoordig gefabriceerd in gebruiksklare vormen. Ruwe kruiden worden zorgvuldig vermalen en tot tabletten of poeder verwerkt. De meest geavanceerde technieken worden aangewend om de oudste geneeskunde toegankelijk te maken voor de moderne mens. De kruiden, die in onze praktijk gebruikt worden, zijn van biologisch hoogstaande kwaliteit en bevatten geen substanties afkomstig van beschermde planten of diersoorten. Voor een kruidenmedicijn voor ongeveer 4 weken moet men rekenen op een bedrag van ongeveer € 35, afhankelijk van de benodigde kruiden.

Maak een afspraak met mij!

Dosering

De dosering wordt altijd door uw therapeut aangegeven. De standaarddoseringen zijn voor:

Granulaten (poeders):
Kinderen tot 6 jaar: zoals voorgeschreven door therapeut.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 x daags 1 gram (afgestreken maatlepeltje).

Volwassenen vanaf 12 jaar: 3 x daags 2 gram (vol maatlepeltje, niet afgestreken).

Capsules:
Kinderen tot 6 jaar: zoals voorgeschreven door therapeut.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 x daags 2 capsules.

Volwassenen vanaf 12 jaar: 3 x daags 4 capsules.

Hydrofiel concentraten (druppels) :
Kinderen tot 6 jaar: zoals voorgeschreven door therapeut.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 x daags het aantal druppels gelijk aan het lichaamsgewicht (bijv. 25 kg, dan 3 x daags 25 druppels).

Volwassenen vanaf 12 jaar: 3 x daags 40 – 60 druppels.